Manlleu

Catalunya sense Govern i sense rumb

  • Actualitzat:
  • Creat:

Article d'opinió de Marta Moreta, Diputada del PSC al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Manlleu. Publicat avui dilluns, 19 d'abril de 2021, a El 9 Nou.

No se si heu fet l’exercici de parlar de política darrerament, amb amics, coneguts o simplement fent un cafè en un bar. La conclusió és que ningú té interès en parlar de política, la gent està cansada, esgotada i molt debilitada per perdre temps parlant del Govern de Catalunya. Les prioritats són unes altres, la feina, la salut i la maleïda pandèmia.

 

No és d’estranyar doncs, que després de 2 mesos d’haver exercit el dret a vot a les eleccions del 14 de Febrer, la ciutadania no tingui interès en les batalles partidistes entre ERC i JxC.

 

La realitat és que fa mes de 100 dies que tenim un govern en funcions, que no té cap afany en rendir comptes davant del Parlament. I ens preguntem, On és el President en funcions Pere Aragonès?

 

Doncs Aragonès, està intentant convèncer a uns socis de govern que li han donat un cop de porta ni més ni menys que dues vegades, en dues investidures fallides. Capficat en conformar un govern independentista per sobre de tot, com si fos base de tots els mals de Catalunya, com si no estiguéssim immersos en una crisi social, econòmica i sanitària de dimensions colossals.

 

Què ha aconseguit Aragonés en aquests dos mesos? Doncs sortir debilitat i menyspreat i s’ha demostrat que els seus intents són novament una derrota que d’aconseguir-ho ens portaria altre cop, a un govern fracassat.

 

Alguns lectors podrien dir que això és una interpretació personal, però no, perquè fa més d’un any el president Torra deia textualment” aquesta legislatura ja no té més recorregut polític" hi ha hagut un “deteriorament de la confiança mútua”.

 

Sembla doncs, que ERC s’entesta a reeditar una formula fallida, que no va funcionar, però la retòrica grandiloqüent només serveix pels seus servents seguidors, que  s’embolcallen en banderes,  eslògans triomfadors o amb autocars propagandístics reclamant que són el 52%.

 

La realitat n’és una altre, els independentistes van perdre ni més ni menys que 700.000 vots, respecte les darreres eleccions a Catalunya, i d’això en fan una victòria.

 

La realitat, és que les eleccions del 14 de febrer van tenir un partit guanyador que va ser el PSC.

 

I la realitat és dura,  a les passades eleccions només va votar el 53,54% del cens electoral  i un 48,4% es va quedar a casa.

 

El recital de desavinences entre ERC i JxC és grotesc i afebleix cada dia més les nostres institucions. Catalunya necessita un govern de forma urgent i la solució passa per dues opcions:

 

O es posen d’acord ERC i JxC i fan un Govern independentista, ple de retrets, desconfiances i recels que ens han portat a un fracàs rere altre o be optem per un govern amb majoria d’esquerres liderat per Salvador Illa, guanyador de les eleccions perquè posi rumb a una Catalunya que es mereix un govern estable  i que solucioni els problemes de la ciutadania.

Fitxers adjunts: